Minimalisme…

Een mijmerend en neutraal onderzoek naar mogelijke beweegredenen…

“Ik hou van minimalisme omwille van de strakheid ervan. Het drukt uit wie ik ben, en waar ik voor sta. Ik heb mijn zaken onder controle, en dat moet ook… je weet nooit wat de toekomst brengt.”

“Minimalisme is een tegengif. Het is mijn reddingsboei in dit chaotische bestaan. Als ik na een volle dag in de ratrace niet de deur achter me zou kunnen dichtdoen, als ik géén rust zou vinden in een absoluut prikkelarme omgeving, dan houd ik het geen jaar meer uit.”

“Minimalisme is een levenshouding. Less is More. En wij gaan daar ver in. Zo hebben we laatst al onze cd’s weg gedaan. Spotify. En vorige week hebben we ook de meeste van onze boeken afgezet bij de kringloopwinkel. We houden alleen die boeken over waarvan we weten dat we ze nog eens willen lezen, en dat zijn er niet veel. Kleren, nog zoiets; toen we beseften dat drie vierde van onze hemden, broeken, jurkjes enzovoort daar gewoon maar hingen te hangen… Hoeveel kleren heeft een mens eigenlijk nodig? En als je minder bezig bent met gerief hou je meer tijd over voor wat belangrijk is. Voor ons betekent minimalisme dus vrijheid”.

“Perfectie is het hoogste. Niet toevallig zijn wij mensen voorzien van een goed werkend verstand, niet toevallig hebben we ons georganiseerd in ingewikkelde sociale structuren. Er is maar één doel: het bereiken van perfectie. Geen stroming sluit daar zo goed bij aan als het Minimalisme. In het minimalisme is een cirkel een cirkel en een vierkant een vierkant.”

“Eenvoud JA, Minimalisme NEE”